Yeni Erasmus+ programı için yeni bir Erasmus+ Mobil Uygulaması

AB'nin en başarılı programlarından biri olan Erasmus+ şimdiye kadar 10 milyondan fazla bireyin yurtdışında eğitsel, kültürel ve sosyal deneyimler yaşamasına destek olmuştur. 2021-2027 yeni Erasmus+ programında ise daha çok sayıda bireye ulaşmak ve program ülkelerindeki öğrencilerin programın sunduğu hareketlilik fırsatlarından faydalanmasını sağlamak amaçlanmaktadır.

İşte bu noktada yeni Erasmus + Uygulaması devreye giriyor!

Halihazırda birçok özellik içeren yeni Uygulamanın ilk sürümünü artık cep telefonunuza Google Play ve App Store'dan veya çevrimiçi olarak erasmusapp.eu adresinden indirebilirsiniz. İlerleyen zamanda uygulamaya daha başka özellikler de eklenecek.

Yolculuğunuzu dijitalleştirmek

Erasmus + Uygulaması, katılımcılara hareketlilik yolculuklarında adım adım rehberlik ederek,

  • Hareketlilikleri ile ilgili tüm farklı idari süreçleri dijital olarak tamamlamalarına,
  • Ev sahibi toplumdaki özel fırsatlara ve tekliflere erişmelerine,
  • Etkinliklere, sosyal faaliyetlere ve gönüllülüğe katılarak başkalarıyla bağlantı kurmalarına yardımcı olacaktır.

Geçtiğimiz yıl eğitimde dijitalleşmenin önemini açık bir biçimde gösterdi. Pandemi sebebiyle fiziksel olarak gerçekleştirilemeyen öğrenci değişimleri dijital teknolojiler sayesinde 2020 boyunca devam etti.

Erasmus + Uygulaması, hareketliliklere katılan öğrenciler ve Avrupa'daki diğer öğrenciler için planlama, yönetim ve destek hizmetlerinde devrim niteliğinde fırsatlar sunacak ve kişisel veya akademik geçmişlerine bakılmaksızın katılımı kolaylaştıracaktır.

Bu aplikasyonun amacı Avrupa Öğrenci Kartı Girişimi'nin temel bir bileşeni olarak Avrupa Eğitim Alanı vizyonu doğrultusunda hareketliliği artırmaktır.

Tanıtım etkinliği

Erasmus + Uygulaması hakkında daha fazla bilgi edinmek için - 28 Ocak 2021'de Brüksel saatiyle 14: 00-15: 30de yeni Uygulamanın ilk sürümünün tanıtımının yapılacağı çevrimiçi etkinliğe katılabilirsiniz.

Etkinliğe kayıt olmak için tıklayınız.

Comments are closed.